A koenzim Q10 olyan anyag, amit a szervezet természetes úton képes előállítani, megfelelő mennyiségével kezelhető az ízületi gyulladás, a szívbetegség, megelőzhető a rák, a cukorbetegség, a neurológiai rendellenességek, sőt még az elhízás is. Ha fogyni szeretnénk nem kell "mágikus golyókat és tablettákat" fogyasztani, elegendő, ha Q10-et szedünk. Azonban mielőtt el kezdenénk fogyasztani, beszéljünk orvosunkkal, hogy használata biztonságos lehessen.
A koenzim Q10 nagyon hasonlít a vitaminokhoz és a szervezetben számos területen megtalálható: a szívben, a májban, a vesében és a hasnyálmirigyben is. A szervezet ATP termelésében vesz részt, ami egy olyan molekula, ami energiát biztosít a számunkra, amikor mozgunk, edzünk stb. A Q10 hozzájárul jó néhány szerv megfelelő működéséhez és úgy működik, mint egy antioxidáns. Azonban még mindig szükség van jópár kutatásra, hogy pontosan világossá váljon, hogy milyen további előnyei lehetnek még a Q10-nek.
Az előzetes kutatások igazolják, hogy a Q10 nagyon hasznos a szívbetegségekben, a szívelégtelenségekben szenvedő betegek számára, vagy azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk vagy a koleszterinszintjük. A Q10 gátolja a vérrögképződést, elpusztítja azokat a szabadgyököket, melyek károsíthatnák a véredények falait. Fogyasszunk sok lazacot, tonhalat, májat, teljes kiőrlésű gabonákat, mert ezekben sok a Q10.
Habár nincs közvetlen kapcsolat a Q10 és a fogyás között, mégis fogyasztásával és a rendszeres testmozgással nagymértékben csökkenthető a testtömeg. A sportolók és azok, aki enegriaszintjüket kívánják növelni, rengeteg Q10-et szednek, hogy még több energiájuk legyen és, hogy a zsírt energiává alakíthassák át. De fontos tudni, hogy a Q10 csak a terhelési toleranciát javítja, növeli a sporteljesítményt az egészséges egyének esetében ,így fogyni csak úgy lehet vele, ha közben sportolunk.
Természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.
Antioxidánsokat és vízben oldódó Q10-et tartalmazó kapszula. A H2O Q10 vízben oldhatósága a Q10 gyorsabb, hatékonyabb felszívódásban segít.