A koenzim Q10 és a bőr

A koenzim Q10 egy zsírban oldódó vitamin, ami a sejtek energiatermelésében vesz részt. Bár nagy mennyiségben képes előállítani a szervezetünk, táplálkozással is bevihetjük a szervezetünkbe például a spenót, a lazac és a szójabab fogyasztásával. Ahogy öregszünk szervezetünk egyre kevesebb Q10-et termel, ami a bőrünk állapotán is meglátszik. Ennek megelőzése érdekében sokan Q10 kiegészítőket fogyasztanak.

szep-bor-haj-q10

Szabad gyökök

Az American Cancer Society szerint a koenzim Q10-nek egy igen erős antioxidáns tulajdonsága van, ami képes szembeszállni azokkal az oxigénmolekulákkal, melyek csak páratlan elektront tartalmaznak, így meglehetősen instabilak. Tudni kell, hogy aktivizálódásuk után ezek a molekulák bőrkárosodást okoznak, a bőr öregedését eredményezik. Azonban a koenzim Q10-zal hatékonyan megfékezhetőek ezek a szabad gyökök.

Kollagén

A bőrben található kollagén mennyiségét is befolyásolják a szabad gyökök. A kollagén olyan fehérje, ami a szervezet kötőszöveteiben, a csontokban és a bőrben található. A szabad gyökök még ebből az anyagból is el tudnak lopni egy ocigénmlekulát, ami által a kollagén szál megtörik és idővel ez lankadt bőrhöz, ráncosodáshoz és öregedéshez vezet. A Q10 segítségével azonban lassítható e folyamat.

Elasztin

A szabad gyökök elektronpár keresési akciója a bőr elasztintartalmát is megzavarja. Az elasztin is egy fehérje, hasonlít a kollagénhez és a bőr azon képességét adja, mely által képes kinyúlni és visszaváltoztatni eredeti alakját. Amikor a szabad gyök leszakít egy elektront az elasztinról, akkor szerkezete megváltozik és laza bőrt, valamint ráncokat eredményez. Szedjünk Q10-et, hogy ez a folyamat minél később következzék be.

Nedvesség

Azáltal, hogy a koenzim Q10 megakadályozza a szabad gyökök káros hatásait, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát is. Ha a szabad gyökök lebontják a kollagént és az elasztint a bőrben, akkor a bőr rétegei elvákonyodnak. Azonban a koenzim Q10 fogyasztásával ez nem történik meg, így a bőr rétegei vastagok maradnak, a bőrsejtek pedig nedvesek és egészségesek lesznek.

Q10 koenzim termékek!

Q10 100 mg 60 kapszula(BioTech USA)

Q10 100 mg 60 kapszula (BioTech USA)

Természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

Ár: 4990 Ft
Megnézem

BioTech USA H2O Q10 100mg60db kapszula

BioTech USA H2O Q10 100mg 60db kapszula

Antioxidánsokat és vízben oldódó Q10-et tartalmazó kapszula. A H2O Q10 vízben oldhatósága a Q10 gyorsabb, hatékonyabb felszívódásban segít.

Ár: 5690 Ft
Megnézem
Újdonság

Bioheal Q10 Koenzim 60 Mg30 db lágykapszula

Bioheal Q10 Koenzim 60 Mg 30 db lágykapszula

A B1-vitamin támogatja a szív megfelelő működését, a szelén elősegíti a pajzsmirigy normál működését és segíti a haj és a körmök egészségének megőrzését, az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Ár: 2260 Ft
Megnézem

Herbiovit Q10 H2O Vitallágykapszula 60db

Herbiovit Q10 H2O Vital lágykapszula 60db

Vízben oldódó Koenzim-Q10-et tartalmazó lágyzselatin kapszula

Ár: 4850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!