A koenzim Q10 és a bőr

A koenzim Q10 egy zsírban oldódó vitamin, ami a sejtek energiatermelésében vesz részt. Bár nagy mennyiségben képes előállítani a szervezetünk, táplálkozással is bevihetjük a szervezetünkbe például a spenót, a lazac és a szójabab fogyasztásával. Ahogy öregszünk szervezetünk egyre kevesebb Q10-et termel, ami a bőrünk állapotán is meglátszik. Ennek megelőzése érdekében sokan Q10 kiegészítőket fogyasztanak.

szep-bor-haj-q10

Szabad gyökök

Az American Cancer Society szerint a koenzim Q10-nek egy igen erős antioxidáns tulajdonsága van, ami képes szembeszállni azokkal az oxigénmolekulákkal, melyek csak páratlan elektront tartalmaznak, így meglehetősen instabilak. Tudni kell, hogy aktivizálódásuk után ezek a molekulák bőrkárosodást okoznak, a bőr öregedését eredményezik. Azonban a koenzim Q10-zal hatékonyan megfékezhetőek ezek a szabad gyökök.

Kollagén

A bőrben található kollagén mennyiségét is befolyásolják a szabad gyökök. A kollagén olyan fehérje, ami a szervezet kötőszöveteiben, a csontokban és a bőrben található. A szabad gyökök még ebből az anyagból is el tudnak lopni egy ocigénmlekulát, ami által a kollagén szál megtörik és idővel ez lankadt bőrhöz, ráncosodáshoz és öregedéshez vezet. A Q10 segítségével azonban lassítható e folyamat.

Elasztin

A szabad gyökök elektronpár keresési akciója a bőr elasztintartalmát is megzavarja. Az elasztin is egy fehérje, hasonlít a kollagénhez és a bőr azon képességét adja, mely által képes kinyúlni és visszaváltoztatni eredeti alakját. Amikor a szabad gyök leszakít egy elektront az elasztinról, akkor szerkezete megváltozik és laza bőrt, valamint ráncokat eredményez. Szedjünk Q10-et, hogy ez a folyamat minél később következzék be.

Nedvesség

Azáltal, hogy a koenzim Q10 megakadályozza a szabad gyökök káros hatásait, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát is. Ha a szabad gyökök lebontják a kollagént és az elasztint a bőrben, akkor a bőr rétegei elvákonyodnak. Azonban a koenzim Q10 fogyasztásával ez nem történik meg, így a bőr rétegei vastagok maradnak, a bőrsejtek pedig nedvesek és egészségesek lesznek.

Q10 100 mg 60 kapszula(BioTech USA)

Q10 100 mg 60 kapszula (BioTech USA)

Természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

Ár: 4990 Ft
Megnézem

BioTech USA H2O Q10 100mg60db kapszula

BioTech USA H2O Q10 100mg 60db kapszula

Antioxidánsokat és vízben oldódó Q10-et tartalmazó kapszula. A H2O Q10 vízben oldhatósága a Q10 gyorsabb, hatékonyabb felszívódásban segít.

Ár: 5690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!